Nieuwe bestuursploeg UNIZO Nieuwpoort

 

UNIZO Nieuwpoort heeft de voorbije twee jaar een (bijna) volledige vernieuwing ondergaan.
Niet enkel neemt Steve Maenhout (Modernshop) vanaf 2021 de voorzittersfakkel over van Luc Paeme (Fairs Consult), er werden ook 5 nieuwe bestuursleden verwelkomd. Zo is de UNIZO bestuursploeg er meer dan ooit klaar voor om in te zetten op het connecteren, informeren en adviseren van de meer dan 100 UNIZO leden en Nieuwpoortse ondernemers.

 

Steve Maenhout (44), zaakvoerder van nieuwkuis/wasserij Modern shop gevestigd op de Kaai in Nieuwpoort, werd op de laatste bestuursvergadering van het voorbije jaar unaniem verkozen als nieuwe voorzitter.

Zelf geeft Steve aan dat de focus zal komen te liggen op netwerkevents en het informeren van de Nieuwpoortse ondernemers. “We hebben deze beslissing genomen na een bevraging bij onze leden. Daaruit blijkt dat Nieuwpoortse ondernemers vragende partij zijn om elkaar beter te leren kennen. Een opportuniteit die wij niet naast ons neerleggen.”

De voorzitter wil met UNIZO Nieuwpoort ‘de stem zijn van de ondernemer’. Steve licht toe “Naast netwerken en informeren, willen wij ook de mening van onze leden verzamelen rond verschillende onderwerpen die gelinkt zijn aan het ondernemen in Nieuwpoort. Net daarom plaatsen wij sinds kort enquêtes op facebook en op onze site www.unizonieuwpoort.be. Hiermee willen we onze (potentiële) leden hun mening horen, om zo het standpunt van de meerderheid te kennen en te verdedigen.”

 

Als extra drijvende krachten mocht de bestaande ploeg met Marc Syryn (Intrapolis verzekeringen), Ann Van Acker (Brass 15) ook Katrien Verdievel (schoenen Verdievel), Kurt Vangampelaere (KBC), Kathy Jonckheere (Nieuwpoorts Vleesbedrijf & Nododono), Didier Boydens (Accompli), Jan Samaey (JMC Productions) verwelkomen. Dit zorgt voor interessante en uiteenlopende mix van ondernemers uit verschillende sectoren.

 

 

Terugblik

In de voorbije jaren blikt de voormalig voorzitter vooral met trots terug op de stappen vooruit die met UNIZO als belangenvereniging en als lid van de Lokaal Ecnomische Raad en de Gemeentelijek Commissie Ruimtelijke Ordening gezet zijn, maar dat niet alleen.
Luc licht toe “De zeer goede relaties met de Stad Nieuwpoort en de collega belangenverenigingen, heeft ervoor gezorgd dat Unizo een waardevolle en respectvolle gesprekspartner is bij de lokale politieke besluitvorming. Netwerking en vorming zijn unieke troeven die enkel UNIZO vandaag de dag biedt. Daar voegt hij aan toe “Het zeer brede leden profiel zorgt er eveneens voor dat de netwerking tenvolle aan bod kan komen en ervaring uitwisselingen aangename topics zijn voor onze leden.”
Hij is er van overtuigd dat de vernieuwde ploeg over een solide basis beschikt om de uitdagingen vanmorgen te ondervangen. Maar ook dat ze samen zullen zorgen voor de verdere uitbouw van UNIZO Nieuwpoort.

Ook de volledige ploeg kijkt dankbaar terug op de vele mooie realisitaties die Luc samen met zijn bestuur heeft bekomen.

 

Wat brengt 2021?

Het voorbije jaar was zwaar, en ook het jaar 2021 zal uitdagend worden. Daarom is de inzet door de lokale ondernemersvereniging meer dan ooit van groot belang voor alle ondernemers uit de stad. UNIZO Nieuwpoort kijkt vooruit en is achter de schermen al volop bezig om van het Weekend van de Klant een klepper van formaat te maken. Een vernieuwende editie met als doel dit jaar nog meer ondernemers te overtuigen van hun deelname, en omdat de ploeg er van overtuigd is dat de klanten een extraatje verdienen om bewust lokaal te winkelen bij onze handelaars. Het is een essentiële lokale aspect is een onmisbare schakel voor de beleving en aantrekkingskracht van zowel Nieuwpoort bad als stad.

 

Daarnaast staat er op 28 oktober ook al een evenement met de gekende retailcoach Steven Bollé op de planning. In een inspirerende sessie zal bij toelichten hoe je als handelaar maximaal kan werken aan de winkelbeleving voor je klanten. De coronacrisis en lockdown zorgen er voor dat de fysieke winkelbeleving meer dan ooit gewaardeerd wordt door de consument. Dit gaat van de persoonlijke aanpak van de verkoopster met het perfecte kledingadvies, de vakkundige uitleg in de elektrowinkel, tot extra koekje bij de bakker, meer dan ooit gesmaakt wordt door de consument.

 

“Save the date!” roept de voorzitter op.

_______________________________________________________________________________________

 

Meer informatie?

Steve Maenhout : 0475 67 99 33


Pers:


Nieuwsblad 18/02/2021
HLN 17/02/2021

Standaard 18/02/2021